Cei trei tineri care au omorât un om al străzii și-au aflat sentința: Vor sta închiși 6 ani și 8 luni într-un centru de detenție pentru minori

Cei trei minori care au omorât un om al străzii și-au aflat sentința. Aceștia au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat al unui om al străzii (art.145 alin.(2) din Codul penal), cu stabilirea unei pedepse sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și 8 luni, cu ispășirea pedepsei în centrul de detenție pentru minori.

Foto: UNIMEDIA
Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpații și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și au solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, aceștia au beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Mai mult ca atât, ținând cont de prevederile art.70 alin.(3) din Codul penal, la stabilirea pedepsei închisorii pentru persoana care, la data săvârșirii infracțiunii, nu a atins vârsta de 18 ani, termenul închisorii s-a redus în jumătate din maximul pedepsei, prevăzute de legea penală pentru infracțiunea săvârșită.

Fapta infracțională s-a produs la data de 11 octombrie 2021, în centrul capitalei, atunci când învinuiții minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, i-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele unui om al străzii, care în urma leziunilor corporale produse a survenit decesul victimei.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale și judecării cauzei penale, condamnații minori s-au aflat sub arest preventiv, măsura fiind menținută până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

Sentința este cu drept de apel în Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.


Pub