Participă la minicursurile echipei EcoVisio și realizează un proiect ecologic în localitatea ta

251432580_2170749426421641_3255798684443235515_n
Foto: Facebook/EcoVisio

Organizația neguvernamentală EcoVisio te invită la o serie de minicursuri destinate protecției mediului înconjurător și studierii unui stil de viață ecologic. Sunt așteptați toți tinerii cointeresați în descoperirea mai multor oportunități de soluționare a problemelor ecologice în lumea modernă.

Orarul de activități al minicursurilor

# 21-26 februarie – Consumul critic și economia de colaborare.

Tinerii vor explora ce înseamnă consumul responsabil de resurse în contextul schimbărilor climatice, vor discuta despre costurile ascunse și cum putem promova o cultură a consumului prietenos, inclusiv prin metodele economiei de colaborare.

# 28 februarie-6 martie – Mobilitate alternativă.

Discuții despre posibilitățile prin care orașele noastre pot deveni mai prietenoase față de transportul alternativ, motivele de ce acest tip de transport este relevant în zilele noastre, soluțiile existente și acțiunile pe care le putem întreprinde pentru promovarea bicicletei și a altor metode de circulație pentru un mediu ambiant mai sănătos.

# 12-17 martie – Administrarea deșeurilor.

Meditații asupra situației deșeurilor locale și globale, a miturilor despre deșeuri și ce este greenwashing-ul, care sunt metodele de protecție și cum acționăm individual și în grup pentru îmbunătățirea situației reziduurilor în Moldova.

În urma cursurilor, tinerii vor beneficia de suportul echipei EcoVisio în realizarea propriilor mini proiecte ecologice în comunitatea natală.

Te poți înscrie la orice mini curs accesând linkul respectiv.

Înregistrarea la un curs se încheie cu două zile înainte de a începe. Fiecare mini curs este format din patru ateliere care se vor desfășura în regim online cu posibile întâlniri offline sau vizite de studiu.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente