Televiziunea chineză a cenzurat serialul american Friends. Fără scene cu conotații sexuale sau LGBT

Design fără titlu
Foto: Getty Images/Colaj diez.md

Televiziunea chineză a eliminat din popularul serial Friends toate cuvintele și momentele cu expresii referitoare la relații sexuale sau LGBT, anunță instituția media South China Morning Post (SCMP), citat de Meduza.

Canalele de televiziune chineză au început rularea serialului Friends pe 11 februarie 2022 și din 23 de minute per episod s-a ajuns la 21 de minute per episod din cauza cenzurii. Din cauză că serialul a fost recent difuzat, doar primul sezon a fost cenzurat.

Cenzura a fost aplicată, în cea mai mare parte, personajului Carol Willick, care este fosta soție lesbiană a eroului principal Ross Geller. În episodul doi a serialului a rămas menționarea cuvântului lesbiană în limba engleză, dar în subtitrările chinezești acest cuvânt nu a fost tradus.

giphy.com

În episodul zece a fost ștearsă scena sărutului comic dintre eroii principali Joey Tribbiani și Chandler Bing.

giphy.com

Iar în episodul 24 din primul sezon fraza „orgasme multiple” a fost schimbată în „femeile bârfesc la nesfârșit”.

giphy.com

Potrivit instituției South China Morning Post, în China, cetățenii s-au obișnuit cu cenzura filmelor și a serialelor internaționale, dar grandoarea aplicată asupra serialului Friends a revoltat publicul și a izbucnit discuții în rețelele sociale, în special pe platforma Weibo.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente