miercuri, 17 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageBlogLIVE VIDEO. Conferința AgTech 2022

LIVE VIDEO. Conferința AgTech 2022

Recomandate

Cea de-a III-a ediție a Conferinței AgTech, dedicată digitalizării agriculturii în Republica Moldova, a fost organizată marți, 12 aprilie, în cadrul Tekwill, în format hybrid (prezență fizică + transmisiune live video).

Printre partenerii ediției din acest an s-au regăsit: Corteva Agriscience, Bayer CropScience, Maib, Comsales Grup, Bosal Solutions, iMetos. Partenerul principal al evenimentului – ProCreditBank. Sprijin organizațional – Technovator.

Reprezentanții companiilor Gora Technology, Farm Lab, Agrocenter Eurochem au prezentat ultimele tendințe în domeniul serelor inteligente, inovații în procesul de analiză a solului, sisteme automatizate de aplicare a îngrășămintelor lichide și alte tehnologii ce pot facilita activitatea în agricultură.

Agenda evenimentului poate fi accesată pe următorul link.

Pagina Conferinței AgTech 2022 cu toate prezentările – aici.

Live Video de la eveniment.

Conferința AgTech, la a III-a ediție

Platforma își propune drept scop colectarea informațiilor despre necesitățile digitale ale întreprinderilor, companiilor ce activează în sectorul agricol autohton și sistematizarea acestora pentru elaborarea propunerilor de îmbunătățire a soluțiilor existente.

Amintim că, ultima ediție a conferinței AgTech a reunit în regim online zeci de speakeri și peste 200 de participanți, iar ulterior evenimentul a fost privit de câteva mii de persoane.

„Consolidarea sectorului agricol și atragerea investițiilor în domeniu, ținând cont de realitățile și problemele cu care se confruntă fermierii, devin obiective mai ușor de realizat dezvoltând soluții inteligente și adaptate. Conferința AgTech va reuni aceste soluții, prezentându-le într-o formă accesibilă tuturor. Totodată, vor fi colectate informații ce țin de necesitățile antreprenorilor din sectorul agricol, propunerile acestora și problemele cu care se confruntă la implementarea soluțiilor digitale. Conferința AgTech are obiectivul de a aduce inovația mai aproape, pentru o agricultură durabilă și maxim eficientă”, a menționat Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Mai multe detalii despre edițiile trecute ale Conferinței AgTech sunt disponibile pe următorul link.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi