image
Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat din Turcia suferă de Covid-19 de peste un an, cea mai lungă perioadă de infectare documentată

Un bărbat din Turcia a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de infectare cu coronavirus – la 14 luni de când a fost prima oară confirmat pozitiv cu Covid-19, Muzaffer Kayasan încă nu s-a vindecat, relatează Reuters.

Când Kayasan s-a îmbolnăvit de Covid-19 a crezut că va muri, având în vedere că suferea deja de leucemie. Peste un an și 78 de teste pozitive mai târziu, el este încă în viață și încă se luptă pentru a scăpa de coronavirus.

În vârstul de 56 de ani, bărbatul are cea mai lungă perioadă de infectare documentată în Turcia, iar medicii spun că acest lucru ar putea fi o consecință a faptului că sistemul său imunitar a fost slăbit de cancer.

Pacienții Covid care sunt imunodeprimați suferă un risc mai crescut de a se confrunta cu perioade lungi de infectare, conform unui studiu publicat anul trecut în New England Journal of Medicine. Un alt studiu realizat de Leukemia & Lymphoma Society a arătat că unul din patru pacienți cu cancer nu produc anticorpi detectabili nici după vaccinarea cu două doze.

Medicul lui Kayasan, Serap Simsek Yavuz, spcialist în boli infecțioase și microbiologie clinică la Universitatea din Istanbul, spune că este vorba de cea mai lungă perioadă de infectare monitorizată până acum, dar și că îl monitorizează atent pe bărbat pentru a evita riscul apariției unei noi mutații a virusului.

„Nu s-a mai raportat până acum vreun caz de pacient care să fie pozitiv vreme de 441 de zile”, a spus și Cagri Buke, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Acibadem, notează Digi24.

Pentru că este pozitiv, Kayasan nu poate fi vaccinat. El nu mai are nici gust, nici miros de când s-a infectat și a făcut apeluri repetate la autorități să-i facă mai ușoară carantina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: