image
Sursa foto: politia.md

VIDEO // Un bărbat, reținut, după ce a amenințat o bătrână din Glodeni cu cuțitul și i-a furat aproape 30 de mii de lei

Un bărbat de 41 de ani, locuitor al municipiului Bălți, a fost reținut, după ce a pătruns cu cagulă pe cap în casa unei bătrâne din satul Cajba, amenințând-o cu un cuţit și furând 15 000 de lei și 550 de euro.

În cadrul acțiunilor comune de investigații, desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Glodeni, Direcției „Nord” a Inspectoratului Naţional de Investigaţii și procurorii Procuraturii Glodeni, s-a stabilit că în seara de 11 februarie, suspectul, cu cagulă pe cap, ar fi pătruns în casa unei femei din satul Cajba, în vârstă de 73 de ani, unde a deconectat lumina, a legat-o şi amenințând-o cu un cuţit, a deposedat-o de 15 000 de lei și 550 de euro.

La 14 februarie suspectul a fost reținut. Acesta nu este la prima abatere de la lege, în anul 2021 a fost eliberat din detenție, fiind judecat pentru infracțiuni similare.

În cadrul perchezițiilor la domiciliul suspectului, polițiștii au ridicat mijloace bănești sustrase, telefoane mobile, cartele telefonice.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de o asemenea infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 10 ani.

La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: