image
Sursa foto: border.gov.md

Doi ucraineni, prinși la PTF Criva - Mămăliga cu teste COVID falsificate

Doi cetățeni ai Ucrainei, cu vârste de 27 și 36 de ani, sunt documentați, după ce au fost depistați în punctul de trecere Criva - Mămăliga cu teste COVID falsificate.

Documentele ar fi efectuate la un laborator medical din Ucraina. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat contrafacerea acestora. Au fost depistate greșeli în denumirea instituției medicale, dar și inexistența persoanelor și a numărului de eliberare a documentelor în baza de date a laboratorului.

La audieri, cetățenii au declarat că au procurat testele de la o farmacie, ulterior au mers la un medic care ar fi prelevat probele biologice și, tot acest medic, le-ar fi perfectat documentele. Fiind deconspirată ilegalitatea acestora, tinerii au refuzat trecerea frontierei de stat pentru a nu fi plasați în carantină în Moldova.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii comise.

De la începutul anului 17 teste Covid-19 cu semne de falsificare au fost depistate și ridicate la trecerea frontierei de stat, informează Poliția de Frontieră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: