image
Sursa foto: Profimedia

Actorul Zachary Horwitz, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru schema „Ponzi”

Zachary Horwitz, în vârstă de 35 de ani, a fost acuzat că a băgat o parte din bani în conturile sale personale. De asemenea, acesta ar fi folosit banii pentru achiziţionarea unei locuinţe personale. Prețul imobilului s-a ridicat la aproximativ 5,7 milioane de dolari în numerar. Mai mult decât atât, acesta a fost acuzat că a făcut excursii la Las Vegas şi că a zburat cu avioane charter.

Actorul a recunoscut că a efectuat schema „Ponzi” de milioane de dolari și, în consecință, a fost condamnat ieri la 20 de ani de închisoare federală.

Departamentul de Justiţie a declarat într-un comunicat de presă că Horowitz „a strâns cel puţin 650 de milioane de dolari cu pretenţii false că banii investitorilor vor fi folosiţi ca să obţină drepturi de licenţă pentru filme pe care HBO şi Netflix au convenit să le distribuie în străinătate”.

În octombrie 2021, Horowitz a pledat vinovat pentru o acuzaţie federală de fraudă a valorilor mobiliare şi a recunoscut că a condus schema ”Ponzi”. În consecință, acesta a primit o condamnare de 240 de luni, potrivit comunicatului de luni.

Horwitz trebuie să plătească mai mult de 230 de milioane de dolari ca restituire. Avocatul actorului a fost contactat de către CNN pentru comentarii, notează AlephNews.

Este cunoscut sub numele de scenă ”Zach Avery”. Acesta şi-a petrecut ultimul deceniu jucând în mai multe filme cu buget nu foarte ridicat. Printre acestea se numără ”Trespassers” şi ”The White Crow”, potrivit profilului său IMDb . De asemenea, a avut un rol minor necreditat în ”Fury”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: