image
Sursa foto: fea.md

Țuțu ar putea scăpa de două capete de acuzare

Cauza penală pe două capete de acuzare în care fostul deputat PD Constantin Țuțu este învinuit de fals în declarații ar putea fi încetată. La cererea avocaților, judecătorul Ion Morozan de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus transmiterea respectivei cauze penale la un alt magistrat din aceeași instanță pentru a emite o decizie.

Argumentul avocaților a fost că dosarul ar fi intrat în procedură după expirarea termenului de prescripție, fapt negat de procurorul de caz.

„Acum s-au înaintat mai multe cereri referitor la aspecte juridice din dosar, s-au invocat anumite aspecte ce țin de încetarea procesului penal în ședința preliminară având în vedere că sunt temeiuri în acest sens”, a declarat avocatul Ivan Ungureanu.

Avocatul pretinde că a fost încălcat dreptul clientului său la un process echitabil, iar dosarul ar fi fost intentat după expirarea termenului de prescripție.

Procurorul de caz spune că acest termen expirase nu înaintea inițierii dosarului, ci în plin proces.

În total, fostul deputat democrat Constantin Țuțu este cercetat pe cinci capete de acuzare. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită, două episoade de fals în declarații, trafic de influență și escrocherie. În plus, Constantin Țuțu și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, sunt cercetați în Rusia, într-un dosar privind traficul de droguri. Țuțu neagă implicarea sa în astfel de acțiuni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: