image
Sursa foto: kiplinger.com

Atac cibernetic în desfășurare în Ucraina: Sunt afectate site-urile Ministerului Apărării și a două bănci importante

Hackeri neidentificați au atacat rețeaua informatică a Ministerului Apărării din Ucraina, dar și sistemele informatice ale două bănci importante, transmite presa locală.

Sunt vizate site-ul Ministerului Apărării și serviciile a două bănci, PrivatBank și OshadBank, ale căror sisteme de plăți online nu funcționează.

Unele rapoarte sugerează că bancomatele și serviciile bancare au fost întrerupte. Și site-ul Armatei Ucrainei este afectat.

Informația privind atacul informatic a fost confirmată de autoritățile de la Kiev, care susțin că e vorba despre un atac de tip DDoS (un site este „inundat” cu cereri de răspuns).

Autoritățile de la Kiev nu au atribuit atacul, dar presa ucraineană amintește că Departamentul de Stat a avertizat că Federația Rusă pregătește astfel de operațiuni.

Nu este primul incident de acest gen din Ucraina. Pe 14 ianuarie, Ministerul de Externe din Ucraina anunța că mai multe site-uri guvernamentale sunt ținta unui masiv atac informatic. Ulterior, autoritățile de la Kiev au susținut că în spatele acestui atac se află Rusia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: