image
Sursa foto: jurnal.md

Ivan Diacov, supărat pe procurori: „Eu nu sunt un „pațan” din drum”

Fostul șef al Procuraturii municipale Chișinău, Ivan Diacov, s-a prezentat astăzi la Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut drept bănuit într-un dosar penal vizând excesul de putere. Diacov se declară nevinovat și spune că va apela la Colegiul disciplinar al procurorilor.

„Suspiciunile lor sunt aberante și ilegale. / - Care ar fi scopul citării dumneavoastră la Procuratură? / - Să nu vorbesc cu voi, să tac din gură. Este intimidare, eu nu sunt un „pațan” din drum. Eu am să mă adresez la Colegiul disciplinar ca acest procuror să fie tras la răspundere”, a spus Diacov, în fața jurnaliștilor.

Ivan Diacov a declarat că pe numele său nu a fost pornit niciun dosar penal, dar i-a fost atribuită calitatea de bănuit într-un dosar pornit pe numele altui procuror.

„El acum în privința mea și-a depășit atribuțiile de serviciu, pentru că în privința mea nu este intentat un dosar penal, dar calitatea de bănuit se dă numai într-un dosar penal. În asta și constă abuzul care la săvârșit. Mai întâi trebuia procurorul general să intenteze dosar penal pe numele meu”, afirmă Diacov.

Potrivit Procuraturii Generale, Ivan Diacov a semnat, acum zece ani, o ordonanță de pornire a urmăririi penale pe numele unei persoane, care a fost învinuită de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari. Apoi a fost achitat de prima instanță, din lipsa faptului infracțiunii. Ivan Diacov spune că ceea ce i se întâmplă este un atac pornit împotriva sa de procurorul general interimar, Dumitru Robu. Procuratura respinge însă aceste acuzații.

Noutăţile partenerilor

comentarii: