A luat-o la sănătoasa, iar pe drum a scăpat de mai multe pachețele „prețioase”. Cine l-a speriat pe suspect

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica, de comun cu angajații din cadrul Direcției de Poliție municipiul Chișinău în cadrul măsurilor desfășurate privind combaterea criminalității au reținut în flagrant o persoană ce deținea asupra ei droguri sintetice.

Foto: Poliția Republicii Moldova

La vederea forțelor de ordine, acesta ar fi încercat să fugă, totodată a aruncat mai multe pachețele ce conțineau masa cristalină albă (PVP), spun polițiștii.

„Pentru documentare și ridicarea probelor, la fața locului a fost solicitată grupa operativă.

Suspectul a fost reținut și escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale, persoana a declarant că deținea drogurile în scopul de a fi comercializate.

În cazul în care i-ar fi reușit comercializarea substanțelor narcotice, suspectul ar fi obținut un profit estimat la suma de 40 000 de lei. Probele delicte depistate, o cantitate de 40 gr. PVP, au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Suspectul este cercetat penal în stare de arest pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislației penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani”, comunică oamenii legii.

Acțiunile speciale de investigații și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor pe acest caz continuă.


Pub