Oficial rus, în vizită la Chișinău: Are o întrevedere cu Secretarul de Stat al MAEIE, iar mâine merge și la Tiraspol

Viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Andrei Rudenco va avea astăzi o vizită la Chișinău la nivel de secretari de stat. Acesta va avea o întrevedere cu Secretarul de Stat al MAEIE Ruslan Bolbocean, iar mâine va merge și la Tiraspol.

Foto: ria.ru

Consultările au fost planificate încă la finele anului trecut, a precizat pentru UNIMEDIA purtătorul de cuvânt al MAE, Daniel Vodă.

„Consultări politice interministeriale de astăzi au loc la nivel de secretar de stat, viceministru de Externe. Partea e rusă e reprezentată de Andrei Rudenco și respectiv, consultările sunt conduse de partea noastră de către Ruslan Bolbocean. Sunt o varietate de subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă, care urmează a fi discutate în cadrul acestei ședințe, printre acestea se numără și aspecte comercial-economice dintre state”, a spus Daniel Vodă.

Despre vizita lui Rudenco a vorbit ieri președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiunii Cutia Neagră de la TV8. Igor Grosu a spus că oficialul rus vine la Chișinău pentru discuții de pregătire a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

Mâine oficialul rus va efectua o vizită în regiunea transnistreană, despre asta a anunțat așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a efectuat în perioada 16-17 noiembrie o vizită la Moscova, la invitația omologului rus.

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov au susținut o conferință de presă, de la Moscova.


Pub