CEC a decis când vor fi alegeri în satul Hagimus, după ce primarul a decedat, în urma unui grav accident

Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în satul Hagimus, raionul Căușeni. Încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia.

Foto: Colaj/UNIMEDIA

Anterior, Comisia a stabilit desfășurarea, în aceiași zi, a alegerilor locale noi pentru alte 9 localități din țară: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Păulești, raionul Călărași; comuna Alexăndrești și satul Zăicani, raionul Râșcani. Totodată, pe 15 mai 2022, va fi aleasă și noua componență a Consiliului comunal Lozova, raionul Strășeni.

Bărbatul decedat în accidentul de la Căușeni era primarul de Hagimus, Anatolie Iepure. Vestea tristă a fost comunicată de către reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova. „Drum lin spre cer, stimatul nostru coleg. Condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, prietenilor, apropiaților. Domnul să vă aibă în pază”, au scris ultimii.

Acesta a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un parapet metalic.


Pub