(video) Reacția Ministerului de Externe al Ucrainei, după ce Duma De Stat a votat recunoașterea republicilor separatiste Donețk și Lugansk

Ministerul de Externe ucrainean a venit cu o reacție, după ce Duma de Stat a Federației Ruse a votat recunoașterea republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Ucraina va considera un asemenea pas din partea Rusiei drept retragerea acesteia din Acordurile de la Minsk.

Foto: gazeta.ru

Kievul va considera recunoașterea, de către Duma de Stat de la Moscova a independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, drept retragerea Rusiei din Acordurile de la Minsk, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, într-un briefing de presă.

 „Dacă se ia o decizie de recunoaștere (a autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugans - n.r.), Rusia se va retrage de facto și de jure din acordurile de la Minsk, cu toate consecințele aferente. Am avertizat deja partenerii noștri despre această poziție”, a precizat șeful diplomației de la Kiev.




Ministerul rus al Apărării a anunțat că o parte din trupele poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare.

„Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.


Pub