Slusari: „Unii aleși PAS au început să sune fermierii, cu amenințări. Domnilor deputați, suntem în 2022, parcă a trecut perioada lui Plahotniuc”

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, ex-deputatul Platformei DA Alexandr Slusari, susține că mai mulți fermieri ar fi fost telefonați și amenințați de unii deputați PAS, în urma unor întruniri la care agricultorii au discutat despre probleme actuale din domeniu. „Că la ei a ajuns informația despre întâlniri. Că ei vor verifica nu știu ce. Parcă s-au întrunit teroriști, dar nu agricultori! Domnii deputați de la PAS, voi nu ați încurcat calendarul? Suntem în anul 2022, nu în 2016-2019. Parcă a trecut perioada lui Plahotniuc!”, a scris Slusari, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Nu am făcut niciun secret din faptul că în ultimele săptămâni, particip la mai multe întâlniri cu fermierii din diferite raioane. Situația în agricultură, pe fundalul unor scumpiri exorbitante la fertilizanți, pesticide, motorină, semințe, piese de schimb etc. este foarte dificilă. Expansiunea economică agresivă a unor agroholdinguri, controlate din offshoruri, pune în pericol existența mai multor sate din Moldova.

Agricultorii solicită de la guvernare un sprijin, măcar cu restituirea accizelor la motorină, așa cum s-a promis în campania electorală. Totodată, se discută necesitatea creării unei organizații unite și puternice a fermierilor, care ar reprezenta interesele producătorilor agricoli în raport cu autoritățile statale abilitate. Problemele politice la aceste întruniri nu le ridică nimeni. La discuții participă agricultori cu viziuni politice diferite. Am dezbătut doar politica agroalimentară.

În acest context, am rămas perplex la reacția bolnavicioasă a unor deputați PAS în privința acestor adunări de lucru. După ele, unii fermieri au primit telefoane de la aleșii poporului, cu reproșuri și cu elemente de amenințări. Că la ei a ajuns informația despre întâlniri. Că ei vor verifica nu știu ce. Parcă s-au întrunit teroriști, dar nu agricultori!

Domnii deputați de la PAS, voi nu ați încurcat calendarul? Suntem în anul 2022, nu în 2016-2019. Parcă a trecut perioada lui Plahotniuc! De unde atâta isterie? Sau asistăm la reproducerea sistemului, când oamenii aveau frică să se întrunească și să discute liber?”, a scris fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, pe pagina sa de Facebook.

„În 2012, Filat dădea indicații directe comisarilor de poliție, să monitorizeze activitatea producătorilor agricoli activi. Mai apoi, Plahotniuc a încercat să controleze fiecare mișcare a organizațiilor fermierilor. În timpul lui Dodon un ministru i-a făcut pe agricultori protestatari bețivi, iar un prim-ministru i-a numit criminali. Acum parcă au fost declarate alte timpuri, dar vedem că apucăturile au rămas cele vechi. Cu asemenea abordare aveți doar de pierdut, domnilor deputați!”, a mai adăugat Slusari.



Pub