Nemerenco, despre pacienta din ambulanța stopată pentru trecerea cortegiului oficial: Urma să fie consultată pe o traumă primită cu 3 zile în urmă. Au fost opriți la 100 metri de spital

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că pacienta aflată în ambulanța oprită pentru a permite trecerea cortegiului oficial „avea dureri de cap, cefalee, amețeli, în legătură cu o traumă pe care a primit-o trei zile în urmă”, iar intersecția în care au fost opriți medicii se afla la 100 de metri de la Spital.

Foto: UNIMEDIA

„Deoarece nu era medic ca să-i ofere o consultare mai avansată, brigada a considerat necesar să deplaseze pacientul la Institutul de Medicină de Urgență ca să evite posibilitatea unei hematom de la această lovitură sau oricare alta și să fie consultată de un medic. La orele 16:46 după cum puteți vedea pe înregistrare ambulanța a ajuns la colțul acestor străzi, aflându-se la 100 de metri de departamentul de primire”, a declarat Nemerenco.

Imaginile în care o ambulanță este oprită de poliție pentru a permite trecerea unui cortegiu oficial a stârnit reacțiile internauților. „Hачальник-ul (n.r. șeful) are prioritate”, scrie autorul video-ului.

Poliția a venit cu precizări privind acțiunile polițistului de patrulare, aflat la dirijarea traficului. Oamenii legii explică, „coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident”.

Comentariul Poliției referitor la ambulanța oprită pentru a permite trecere escortei oficiale a stârnit critici dure în rândul internauților. „Rușine, vă ieșiți din balamale. Halal de așa argumente”, este unul dintre comentariile lăsate sub comunicatul publicat pe pagina de Facebook a instituției.

După ce poliția a spus că ambulanța oprită în trafic de către un polițist pentru ca să treacă mai întâi cortegiul oficial nu se afla în misiune, pe Youtube, au apărut imaginile originale. Din video se aude cum șoferul spune că are un pacient. La fel, se aude și o femeie care spune că poliției îi este indiferent.

Edilul a menționat că trebuie să se prezinte scuze pe acest caz. „În loc să fie explicată situația, iarăși au dat vina pe medici care ar fi mers fără pacienți”, a spus Ceban.


Pub