MĂR solicită CNESP să relaxeze unele restricții: Capacitatea sălilor să fie mărită la 75%, iar prezența la evenimente - până la 50 de persoane

Asociația MĂR vine cu o nouă solicitare către CNESP, după ce a fost scoasă restricția ca localurile să activeze doar până la 22:00. „Luând în considerație evoluția virusului Covid-19, considerăm oportun adaptarea măsurilor în contextul relaxării restricțiilor”, spun reprezentanții Horeca.

Foto:

„Luând în considerație evoluția virusului Covid-19, considerăm oportun adaptarea măsurilor în contextul relaxării restricțiilor. De asemenea, vom înainta solicitări către CNESP pentru a reveni la redacția inițială a măsurilor în Cod Roșu în ceea ce ține de organizarea și desfășurarea evenimentelor private până în 50 persoane, și majorarea capacității sălii la 75% din numărul de locuri disponibile.

Asociația MĂR va continua dialogul cu autoritățile pentru a oferi claritate, predictibilitate și suport sectorului Horeca. În continuare credem, că dialogul constructiv pot fi instrumente eficiente de gestionare a crizei pandemice”, afirmă reprezentanții Horeca.

Unitățile de alimentație publică vor putea reveni la orarul obișnuit de lucru, cu respectarea limitelor de persoane stabilite în anexa menționată, indiferent de pragul de alertă, începând de mâine.

După ce Asociația MĂR a venit cu o solicitare către CNESP și CES să revizuiască programul de activitate pentru sectorul Horeca.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 martie, pe întreg teritoriul țării, în contextul constatării prezenței, pe teritoriul Republicii Moldova, a tulpinii Omicron a coronavirusului de tip nou. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, întrunită, la data de 13 ianuarie, în ședință.


Pub