Un avocat va fi propus pentru funcția de președinte al Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței va avea un nou șef foarte curând. Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a dezvăluit numele persoanei care va fi propusă în această funcție. „Mâine va fi audiat în cadrul ședinței Comisiei Economie, Buget și Finanțe, după care urmează votul în plenul parlamentului”, a scris deputatul, pe Facebook.

Foto: fb/DumitruAlaiba
„Alexei Ghertescu va fi propus pentru funcția de Președinte al Consiliului Concurenței.

Alexei este avocat de profesie, specializat în dreptul afacerilor și are o pasiune aparte pentru dreptul concurenței. Sunt sigur că va face față. Are experiență internațională, inclusiv în organizații internaționale.

Mă bucur când profesioniști decid să accepte invitațiile noastre de a se alătura serviciului public și să contribuie, să ajute această țară să evolueze în direcția corectă. Vreau să văd cât mai mulți profesioniști afirmați în funcții publice și Alexei e anume un asemenea caz”, a scris Alaiba, pe Facebook.

Consiliul Concurenței a rămas fără șef în vara anului trecut. Marcel Răducan a depus cerere de demisie la începutul lunii august.

Marcel Răducan și-a dat demisia din funcția de deputat în 2018, după ce pe data de 30 noiembrie a fost numit Președinte al Plenului Consiliului Concurenței.


Pub