Diacov, citat pe un dosar de acum 10 ani: Vor să mă bage în socoteli. Eu nici cu ucigași nu am vorbit așa cum procurorul de caz cu mine

Fostul șef al Procuraturii mun. Chișinău, Ivan Diacov, susține că nu figurează în niciun dosar și doar niște oameni vor să îl bage în socoteli. Asta după ce astăzi s-a prezentat la Procuratura Generală. „10 ani în urmă am avut o cerere și am intentat un dosar împotritvă unui cetățean pe escrocherie, era al 4-lea, am constituit un grup de urmărire penală, peste 10 zile s-a dus în judecată, ce a fost mai departe nu știu”, a declarat acesta la Puterea a 4-a.

Foto: colaj

„Acum s-a aflat că acel om a fost achitat parțial achitat parțial, e regretabil, dar eu nu am nicio atribuiție, am intentat dosar să se stabilească adevărul, vreau să cred că a lucrat cinstit, acum procurorul zice că eu nu aveam dreptul să intentez, trebuia să solicit materialele de la procuror și eu ca șef trebuia să le solicit prin ordonanță. Da eu mii dosare am intentat”, a spus Diacov.

Totodată, acesta spune că a rămas șocat de felul în care a vorbit cu el

„Am crezut că s-o păstrat omenia, am lucrat 30 de ani, nu m-am gândit eu că voi fi întâlnit cu pâine și seara, dar normal să vorbească, stă un tânar, și întreabă unde-i avocatul, zic stați să ne clarificăm. Cu ucigași nu am vorbit cum a vorbit el cu mine”, a mai adăugat acesta.

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a fost citat la Procuratură pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit într-un dosar penal pentru exces de putere și abuz în serviciu. „Se lasă impresia că procurorii noștri au verde la tot ce se mișcă împotriva „sensului”, a celor, care își permit să critice justiția lui Litvinenco. Da, eu am criticat deciziile greșite si abuzive a procurorilor adoptate pe cazurile menționate mai sus și nu numai. Oare să fie poziția mea profesională (civică) pretext pentru a mă intimida și a mă persecuta?”, a scris Diacov, pe Facebook.


Pub