Atac cibernetic de amploare în Ucraina. Sunt vizate ministerul Apărării și două bănci

Un atac cibernetic asupra unor instituții cheie din Ucraina și asupra a două bănci ucrainene s-a produs vineri. Hackeri neidentificați au atacat rețeaua informatică a Ministerului Apărării din Ucraina, dar și sistemele informatice ale unor bănci din Ucraina, scrie BBC News. Nu sunt primele incidente de acest fel, scrie digi24.ro

Foto: digi24.ro

Centrul ucrainean pentru securitate cibernetică a anunţat marţi că site-uri ale Ministerului Apărării şi băncilor Privatbank şi Oşadbank sunt vizate de un atac cibernetic, informează agenţia rusă de ştiri TASS, preluată de Reuters.

Centrul ucrainean de securitate cibernetică susţine că Rusia ar putea fi responsabilă pentru atac, potrivit TASS.

Între timp, Oşadbank a confirmat că e vizată de un atac cibernetic.

Un mesaj de pe pagina de web a Ministerului Apărării din Ucraina informează că site-ul trece prin lucrări de întreţinere.

„Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici şi mici trucuri murdare din cauza faptului că planurile sale agresive nu funcţionează la scară mare", a precizat centrul în comunicat.

Reuters relata luni, citând surse occidentale din domeniul securităţii, că o incursiune rusă în Ucraina ar putea fi precedată de un război informaţional şi de atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice a Ucrainei, precum reţelele de electricitate şi gaz.

Kievul a acuzat Moscova de atacuri similare şi în trecut, după ce Rusia a început să comaseze peste 100.000 de militari în apropierea frontierei sale.


Pub