Diacov confirmă. Stoianoglo s-a întâlnit cu Recean, înainte de numirea la Președinția: „L-a vizitat ca pe bolnav”
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a avut o întâlnire cu noul consilier prezidențial, Dorin Recean, după ce ultimul și-a luxat piciorul într-o călătorie la munte. Dezvăluirea a fost făcută de fostul procuror al mun. Chișinău, Ivan Diacov. „Am auzit despre asta și l-am întrebat pe Alexandr Stoianoglo. Ei sunt în relații bune de mult timp, cândva Alexandr Stoianoglo mi-a făcut cunoștință cu Recean și ei s-au înțeles să se întâlnească. El a plecat la skiuri și și-a rupt piciorul și a venit înapoi repede și l-a sunat într-o zi și i-a zis că stă acasă și Alexandr s-a dus să îl viziteze ca pe bolnav”, a declarat Diacov, la Puterea a 4-a de la N4.
Foto: colaj

„A venit la el, nu am băut, că Alexandr era la volan, iar Recean nu bea, între timp a intrat un ziarist și i-a adus lui Recean niște cărți și după a plecat. Eu l-am întrebat dacă nu l-a rugat să vorbească cu președinta putea cumva ceva și el a zis că s-a gândit că el va pune întrebarea, dar mie îmi era nu știu cum și asta a fost tot”, a mai spus acesta.

Întâlnirea dintre Recean și Stoianoglo a aprins scântei între Plîngău și Erizanu. Ultimul a publicat un articol în care îl numește pe Plîngău „prostu satului utilizat să facă scurgeri de informații”, referindu-se la o întâlnire care ar fi avut loc între Dorin Recean, recent numit consilier prezidențial și procurorul suspendat, Alexandr Stoianoglo, despre care Plîngău a scris.

Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat vineri decretul de numire. Recean a fost ministru de Interne în perioada 2012-2014, când guvernul era condus de Vlad Filat.

Numirea acestuia în funcția de consilier prezidențial a provocat mai multe critici. Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că decizia respectivă „va dezamăgi foarte multă lume”. „Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe”, a menționat Plîngău.

Și fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a criticat numirea lui Dorin Recean. „Se apropie primăvara și culoarea verde prinde tot mai mult contur în Moldova pe fundalul galben. Țara face încă un PAS înapoi spre PLDM marca 2013-2014. Al vostru... Dorin Recean devine secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Toți dușmanii Moldovei vor fi trăsniți cu capul de asfalt. Vine un specialist, care cunoaște cum și cui trebuie de dat indicațiile la telefon. Se bucură toți FILATeliști din țară. Vin vremuri bune și расслабление totală pentru ei”, a scris Slusari, pe Facebook.

„Eu cred că numirea lui Dorin Recean este o știre proastă pentru oligarhii fugari și pentru schemele lor de pe loc, care mai mocnesc, să o recunoaștem. Nu toți veți fi de acord cu mine acum, dar sper timpul să arate că am avut dreptate”, a scris Alaiba într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Pub