Taxarea electronică în transportul public. Începe etapa a doua a proiectului-pilot

15 Feb. 2022, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Feb. 2022, 11:21 // Actual //  MD Bani

Municipalitatea anunță despre instalarea primelor validatoare staționare în troleibuzele care circulă pe ruta nr.30. Aceasta reprezintă etapa a doua a proiectului-pilot de taxare electronică în transportul public.

De asemenea, potrivit lui Ion Ceban, în regim de testare vor fi instalate validatoare la Parcul Urban de Autobuze în 3 autobuze de pe ruta 37.
Pe Facebook, primarul a scris că fiecare unitate de transport este dotată cu câte 2 validatoare (unul la intrarea din mijloc și altul la intrarea din spate).
Achitările cu cardul se fac independent de taxator și au loc, după cum urmează:
  • se atinge cardul de validator;
  • auzim semnalul sonor;
  • ecranul, asistat de culoare verde, difuzează mesajul „achitare cu succes”, sau culoarea roșie, în cazul „achitare nereușită”.
„Taxatorul deține un card special tehnic cu ajutorul căruia va putea verifica achitările efectuate. La atingerea cardului tehnic și repetat a cardului călătorului, la ecran se afișează dacă a avut loc achitarea sau nu. Totodată, angajații Regiei transport electric, printr-un Dashboard special pot monitoriza în regim online toate achitările. Validatoarele funcționează fără intervenția factorului uman. Acestea nu eliberează tichet de călătorie. Dovada achitării vine prin SMS, sau aplicația mobilă a băncii. Suntem în proces de testare, de aceea mizăm pe conștiința și responsabilitatea socială a locuitorilor.”, a mai scris Ion Ceban pe pagina de Facebook.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău