Universitatea din Strasbourg devine mai aproape de UTM. Ambele instituții planifică un parteneriat durabil

utm
Foto: UTM.md

Interesul sporit pentru Universitatea Tehnică a Moldovei, inclusiv din perspectiva parteneriatului moldo-francez, se accentuează și prin misiunea domnului Jean-Claude Million, profesor la IUT Louis Pasteur de Schiltigheim, Universitatea din Strasbourg, coordonator european al Proiectului Erasmus + MIC „Entrepreneriat étudiant”, director al Asociației Alsace-Moldavie, scrie UTM.md.

Rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, împreună cu echipa, a asigurat pregătirea și organizarea programului vizitei de studiu. Principalele obiective ale misiunii dlui Jean-Claude MILLION sunt următoarele:
# efectuarea unei misiuni de predare în cadrul UTM;
# vizitarea partenerilor din consorțiul proiectului;
# realizarea unui interviu cu studenții selectați pentru efectuarea mobilității în Strasbourg;
# integrarea unui curs de antreprenoriat în cadrul unei pregătiri tehnice universitare;
# precizarea scopului, descrierea implementării cursului dat;
# definirea ecosistemului antreprenorial, care va permite realizarea proiectului;
# efectuarea de reuniuni cu actori importanți locali, care sunt actuali și potențiali parteneri de proiect: Ambasada Franței în RM, CCI Franța-Moldova, ODIMM etc.;
# animarea unei formări destinate studenților francofoni „Culture et pratique de l’entrepreneuriat” în parteneriat cu BN AUF-Moldova;
# activitatea în calitate de membru al unui juriu responsabil de examinarea planurilor de afaceri depuse de studenții francofoni moldoveni.

Colaborarea dintre UTM și Universitatea din Strasbourg va determina premisele unui parteneriat durabil, care va asigura, cu certitudine, schimburi în domeniul cercetării și educației prin extinderea formelor de cooperare, dar și o maximă mobilitate și flexibilitate în vederea accentuării prestigiului pe plan național și internațional.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente