Ceban, despe scandalul cu ambulanța și gafa cu implicarea numelui unui spital: Nu am văzut scuze publice, doar bâlbâială

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că a trecut o săptămână și încă nu a venit nimeni cu scuze publice, după gafa cu implicarea numelui unui spital. De asemenea, edilul a menționat că trebuie să se prezinte scuze și în cazul ambulanței, care a fost oprită în trafic pentru a permite trecerea unui cortegiu oficial. „În loc să fie explicată situația, iarăși au dat vina pe medici care ar fi mers fără pacienți”, a spus Ceban, la ședința Primăriei. 

Foto: UNIMEDIA

„După o săptămână nu a primit nimeni scuze publice pentru erorile de lunea trecută, când s-a anunțat că la Sfânta Treime la spital au fost reținuți mai mulți medici, când a fost cu totul altceva. Și acolo au fost făcute acuzații grave la adresa medicilor, dar de fapt nimeni nu a prezentat nimic, iar medicii continuă să-și facă munca și să lucreze în regim normal. Repet, am mai spus-o cu diferite ocazii, se aruncă fumigene pentru a bulversa oamenii și a sustrage de la gravele evenimente și acțiuni care se întâmplă zi de zi în Republica Moldova, cum ar fi protestele transportatorilor, protestele oamenilor, scumpirile care au loc în fiecare zi.

Nu am văzut scuze pentru acțiunea când în trafic este oprită o ambulanță ca să treacă coloana cu oficiali, în loc de scuze publice a fost o bâlbâială totală. În loc să fie explicată situația, iarăși au dat vina pe medici care ar fi mers fără pacienți, până la urmă am văzut că există contrariu în acest sens, video din interiorul ambulanței. Este regretabil acest lucru și cred că trebuie să prezinte scuze publice”, a spus Ceban. 

După ce poliția a spus că ambulanța oprită în trafic de către un polițist pentru ca să treacă mai întâi cortegiul oficial nu se afla în misiune, pe Youtube, au apărut imaginile originale. Din video se aude cum șoferul spune că are un pacient. La fel, se aude și o femeie care spune că poliției îi este indiferent.

Poliția a venit cu precizări privind acțiunile polițistului de patrulare, aflat la dirijarea traficului în timpul deplasării unei coloane oficiale pe o stradă din capitală, cu participarea în trafic a unei ambulanțe. Oamenii legii explică, „coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident”.

Imaginile în care o ambulanță este oprită de poliție pentru a permite trecerea unui cortegiu oficial a stârnit reacțiile internauților. „Hачальник-ul (n.r. șeful) are prioritate”, scrie autorul video-ului.

Comentariul Poliției referitor la amubalanța oprită pentru a permite trecere escortei oficiale a stârnit critici dure în rândul internauților. „Rușine, vă ieșiți din balamale. Halal de așa argumente”, este unul dintre comentariile lăsate sub comunicatul publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, susține că așa zisele percheziții de la Spitalul Municipal „Sfânta Treime” care s-au adeverit a fi la IMSP A MT Rîșcani Chișinău este un „show din partea guvernării”. Potrivit edilului, „după ce am cerut public dezmințire, deputații de rând cu miniștii au ieșit să se justifice și să mușamalizeze greșeala grosolană”. 


Pub