(video) Partidul Verde Ecologist cere demisia ministrei Mediului: „Toate eforturile ministrei cu secretarii de stat sunt pentru mici interese”

Reprezentanții Partidului Verde Ecologist au organizat astăzi un flashmob în fața Guvernului. Aceștia au solicitat demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu și au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrei, Natalia Gavrilița. „Partidul împreună cu toți cetățenii RM sunt îngrijorați de inacțiunile ministerului Mediului, în frunte cu Iuliana Cantagariu, și un grup de persoane care în loc să promoveze o politică pentru un mediu curat, din contra - depun eforturi, fac demersuri, dau avizuri pozitive la permiterea incinerării anvelopelor, a deșeurilor, a importului de fier vechi pentru Uzina din Râbnița. Noi am optat mereu pentru profesionalism și corectitudine în instituțiile statului”, a spus președintele interimar al formațiunii.

Foto:

„Avem un haos, timp de 30 de ani în Moldova nu a fost creat un sistem de management al deșeurilor, se vorbește mult, avem multe locuri, gunoiști și totodată guvernanții ca papagalii indiferent de culoarea politică repetă 30 de ani că sunt neautorizate. 

În Moldova nu doar râurile sunt poluate, avem problema cu râul Nistru, dispar vietățile, avem o sumedenie de probleme, ele nu se soluționează, se merge pe o cale cu interese a unor persoane „deștepte” care vor să pună mână și pe procesul de incinerare a anvelopelor și deșeurilor. Se vorbește că în Finlanda, Austria sunt centre în mijlocul orașului, să nu comparăm

Toate eforturile ministrei cu secretarii de stat sunt pentru mici interese, pentru că RM nu are așa volum de deșeuri, inclusiv și anvelope ca să funcționeze această uzină”, a spus acesta.



Pub