„Minciună crasă”. Ceban susține că agenții economici nu primesc compensațiile pentru gaz, așa cum au fost promise

Edilul capitalei, Ion Ceban, susține că agenții economici nu primesc compensațiile pentru gaz, așa cum au fost promise. Potrivit lui aceasta nu este decât „încă o minciună crasă”. „Să întrebați cine și în ce formulă primește aceste compensații și la ce preț”, a spus primarul în cadrul ședinței săptămânale.

Foto: UNIMEDIA

„Încă o minciună crasă este anunțul despre compensarea celor 500 de metri cubi de gaz pentru agenții economici, să întrebați cine și în ce formulă primește aceste compensații și la ce preț. Ce se întâmplă cu agenții economici care consumă gaz și vor trebui să achite sume enorme la facturi, vor da în faliment sau vor scumpi produsele din nou?”, a declarat Ceban.

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a anunțat că Guvernul va compensa primii 500 de metri cubi de gaz consumați în cazul tuturor agenților economici.

„Anunțăm un proiect de susținere a agenților economici. Vom propune compensarea primelor 500 de metri cubi de gaz. Măsura economică acoperă consumul integral a mai mult de jumătate de abonații Moldovagaz. În total sunt 10 500 de beneficiari, mai mult de jumătate vor fi compensați integral, iar pentru beneficiarii cruciali, vom oferi un instrument sumplimentar”, a spus Gavrilița.


Pub