Maia Sandu a publicat un mesaj video, declarându-se îngrijorată de situația din regiune: Examinăm fiecare scenariu și riscurile pe care le prezintă

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în contextul tensiunilor la frontiera ruso-ucraineană. Președinta afirmă că se examinează scenariile de dezvoltare a crizei și evaluează riscurile pe care le prezintă acestea. „Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească”, susține Maia Sandu.

Foto: Captură video

„Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund.

Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri.

În asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova.

Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre”, a declarat șefa statului în mesajul video adresat cetățenilor.

Analistul Politic Dionis Cenușa insistă „pe lângă diplomație sunt necesare și alte măsuri”. Declarațiile sunt făcute cu referire discuția de ieri a vicepremierului Nicu Popescu cu omologul său ucrainean pe tensiunile la frontiera ruso-ucraineană.

Vicepremierul Nicu Popescu a declarat că „Republica Moldova se pregătește să gestioneze orice scenarii, negative sau pozitive”, privitor la tensiunile de la granița ruso-ucraineană. „Noi sperăm că aceste tensiuni vor fi soluționate prin metode pașnice, prin metoda dialogului”, a spus acesta, după ședința comună a Guvernelor Moldovei și României.

Dionis Cenușa a venit cu un comentariul la declarațiile acestuia. „Situația de securitate necesită o evaluare nuanțată înainte ca orice oficial moldovean să afirme cu determinare că Moldova ar fi pregătită pentru orice scenariu, în special pentru cele negative”, a spus Cenușa.


Pub