Eșanu, după ce Diacov a fost citat la PG: „Prioritatea organelor de drept este urmărirea celor care critică această guvernare”

Juristul, Nicolae Eșanu, consideră că citarea lui Ivan Diacov la Procuratura nu este decât o nouă dovadă clară că pentru organele de drept, prioritatea numărul unu rămâne urmărirea celor care critică guvernarea.

Foto: UNIMEDIA
„Și în acest scop se alocă resurse considerabile, care permit identificarea chiar și a faptelor comise cu mulți mulți ani în urmă. Cel mai trist este că, foarte probabil, mulți dintre ei nici nu conștientizează acest lucru sau îl consideră firesc. După cum și o parte importantă dintre cei aflați la guvernare nu conștientizează că prin declarațiile și pozițiile exprimate stimulează aceste practici”, a scris Eșanu, pe Facebook.

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a fost citat la Procuratură pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit într-un dosar penal pentru exces de putere și abuz în serviciu. „Se lasă impresia că procurorii noștri au verde la tot ce se mișcă împotriva „sensului”, a celor, care își permit să critice justiția lui Litvinenco. Da, eu am criticat deciziile greșite si abuzive a procurorilor adoptate pe cazurile menționate mai sus și nu numai. Oare să fie poziția mea profesională (civică) pretext pentru a mă intimida și a mă persecuta?”, a scris Diacov, pe Facebook.


Pub