Zeci de șoferi, prinși beți la volan în acest weekend. Câți au fost sancționați pentru depășirea limitei de viteză

 45 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Național pentru Securitate Publică. În urma acțiunilor de control efectuate de ofițerii INSP în acest weekend, au fost depistate peste 2000 de încălcări rutiere comise de șoferi.

Foto: Polițiia Republicii Moldova

Vineri, după amiază, un căruțaș de 52 de ani, care avea o concentrație de alcool de 1,32 mg/l în aerul expirat, se deplasa cu hipomobilul pe traseul Sculeni – Fălești. Tot pe același traseu, câteva minute mai târziu, un bărbat de 55 de ani, conducea un hipomobil fără numere de înmatriculare. Fiind supus testului alcoolscopic, rezultatul final a arătat o concentrație de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.

Tot la 11 februarie, în satul Popeștii de Sus din raionul Drochia a fost stopat conducătorul unui motocultor. Bărbatul de 59 de ani avea o concentrație de 0,41 mg/l în aerul expirat.

Sâmbătă, 12 februarie, un bărbat de 39 de ani, care conducea un motocultor prin satul Dîngeni din raionul Ocnița, se afla în stare de ebrietate și avea în calitate de pasageri doi copii minori. Acesta avea o concentrație de alcool de 1,30 mg/l în aerul expirat.

Duminică, pe podul din apropierea satului Bravicea din raionul Călărași, un bărbat de 25 de ani, fiind la ghidonul unei motociclete, se afla în stare de ebrietate avansată – 1,21 mg/l.

Totodată, polițiștii au depistat alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere – peste 2000. Cele mai frecvente fiind: depășirea limitei de viteză (1286 de șoferi); nerespectarea semnificația indicatoarelor rutiere și de acordare a priorității de trecere (435 de conducători auto);  încălcarea regulilor de oprire și neacordare de prioritate pietonilor și altor participanți la trafic (147 de șoferi).

Totodată, pe parcursul anului 2021, pe teritoriul țării au avut loc 44 de accidente cu implicarea hipomobilelor, în consecință 3 persoane au decedat, iar 31 s-au ales cu diferite traumatisme. 233 de accidente s-au produs cu implicarea motocicletelor/scuterelor, soldate cu 26 persoane decedate și 242 traumatizate.



Pub