Maia Sandu, la întrevedere cu diplomații europeni: Republica Moldova rămâne solidară cu țara vecină

Șefa statului, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere în format online cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău. Discuția a vizat, în special, situația tensionată din regiune, posibilele evoluții ale crizei și măsurile întreprinse de autorități pentru a diminua riscurile unor eventuale acțiuni militare în Ucraina. Președinta țării a menționat că prioritare sunt viața și siguranța cetățenilor, dar și că Republica Moldova rămâne solidară cu țara vecină.

Foto: presedintie.md

În cadrul discuției au fost abordate și problemele curente cu care se confruntă țara noastră - criza energetică și cea pandemică, implicit situația din sectorul economic și creșterea prețurilor.

Președinta Maia Sandu a subliniat că una dintre preocupările majore ale autorităților e să găsească soluții prin care să ajute oamenii aflați în dificultate. Totodată, șefa statului a reafirmat determinarea echipei de la guvernare de a continua reformele pornite, în special în domeniul economic și cel al justiției.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în contextul tensiunilor la frontiera ruso-ucraineană. Președinta afirmă că se examinează scenariile de dezvoltare a crizei și evaluează riscurile pe care le prezintă acestea. „Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească”, susține Maia Sandu.

Vicepremierul Nicu Popescu a declarat că „Republica Moldova se pregătește să gestioneze orice scenarii, negative sau pozitive”, privitor la tensiunile de la granița ruso-ucraineană. „Noi sperăm că aceste tensiuni vor fi soluționate prin metode pașnice, prin metoda dialogului”, a spus acesta, după ședința comună a Guvernelor Moldovei și României.


Pub