IuteCredit a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al băncii Energbank din Republica Moldova

IuteCredit Europe („ICE”), un important grup european de finanțări personale, a cumpărat încă 49,7% din acțiunile B.C. „Energbank” S.A., adică 994.645 de acțiuni, la un preț total de achiziție de 8,3 milioane de euro la Bursa de Valori a Moldovei. IuteCredit deține acum 59,7 % din acțiunile Energbank.

„La ora actuală, întreprindem toate măsurile necesare pentru realizarea unei tranziții rapide și sistematizate către deținerea întregului pachet de acțiuni și asigurare controlului operațional al băncii. Scopul nostru este să obținem controlul asupra băncii fiind acționar majoritar și să cumpărăm restul acțiunilor în condițiile de piață. Banca Națională a Moldovei a aprobat achiziționarea de către ICE a deținerii calificate din capitalul social al Energbank”, a declarat Tarmo Sild, CEO IuteCredit Europe.

„IuteCredit tinde spre o bancă fintech modernă și rapidă, astfel încât clienții acesteia să aibă cât mai multe beneficii. După achiziție, intenționăm să integrăm banca cu grupul IuteCredit, să implementăm soluții tehnologice inovatoare pentru a face disponibile toate serviciile bancare pe smartphone”, a mai adăugat Tarmo Sild.

„IuteCredit urează bun-venit echipei Energbank în spiritul culturii și valorilor corporative ale companiei. Totodată, își exprimă încrederea că se va produce o potrivire și sinergie perfectă, chiar dacă cele două entități care fac parte din grupul IuteCredit vor continua să activeze separat”, a accentuat Lilian Guzun, CEO IuteCredit Moldova.

Banca Comercială „Energbank” S. A. activează pe piața financiară din Republica Moldova timp de 25 de ani, devenind una dintre cele mai bune instituții financiare de nivel mediu din țară, cu active totale de 2,97 miliarde de lei (148 milioane euro) la 31 decembrie 2021.

Contact:

IuteCredit

Kristel Kurvits, Director financiar al Grupului (CFO)

Email: [email protected]

Telefon: +372 622 9177

Despre IuteCredit:

IuteCredit – înființată în 2008 – este una dintre cele mai importante companii europene specializată în finanțarea persoanelor fizice. Grupul este specializat în credite de consum, oferite prin intermediul filialelor sale. În prezent, IuteCredit deservește clienți din Moldova, Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, precum și din Bosnia și Herțegovina.

Produsele de creditare ale IuteCredit sunt credite de consum negarantate cu scadențe între o lună și 48 de luni și credite garantate cu gaj auto cu scadențe de până la 72 de luni.

Compania operează propria rețea de bancomate care sunt utilizate prin intermediul aplicației mobile MyIute. Misiunea IuteCredit este de a crea o experiență extraordinară în domeniul creditelor de consum, depășind așteptările clienților.

www.iutecredit.com

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.