Lovitură pentru Putin! Nantoi: A vrut să umilească NATO și SUA, dar s-a pomenit în capcană. Războiul va sinucide Rusia

14 Feb. 2022, 09:43
 // Categoria: Opinii // Autor: 
14 Feb. 2022, 09:43 // Opinii // 

Evenimentele se desfășoară în ”triunghiul” China , Rusia și SUA.  Or, în acest ”triunghi” Rusia lui Putin, cu tot armamentul ei termonuclear și hipersonic, joacă rolul unei scule  docile a Chinei, pe când Ucrainei i-a revenit rolul nefericit de poligon de testare a ambițiilor aberante ale lui Putin, susține deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Scenariul e simplu, chiar primitiv, – Rusia, utilizând șantajul cu forța, eliminându-i cu obraznicie din procesul de negocieri  pe ”mămăligarii” europeni,  s-a impus în calitate de partener egal în dialog cu SUA, singura supraputere rămase pe glob după ce URSS a dispărut!

A urmat faza cu înaintarea ”ultimatumurilor” aberante, trântite-n nasul ”occidentului colectiv” de ne-înfricatul Putin! Miza era simplă – ”mămăligarii” europeni se vor ascunde prin tufele lor; nici un ostaș NATO nu va lupta pentru Ucraina! Însă, nu despre europeni este vorba. Miza principală era că SUA,  cu democrația lor nițel șifonată după escapadele lui Trump, după plecarea lor cam rușinoasă din Afganistan, va accepta să cedeze Ucraina în fața ”ultimatului” lui Putin, tot așa cum s-a procedat la 29 septembrie 1938, la Munich. Cu o singură diferență, – rolul lui Hitler să fie preluat de Putin!”, a explicat Nantoi.

Deputatul indică și asupra datei lansării jocurilor olimpice, la Beijing care nu a fost aleasă întâmplător. Și nu întâmplător, la 4 februarie, la Beiging, a fost semnată ”Declarația comună a Federației Ruse   și a Republicii Populare Chineze cu privire la relațiile internaționale, care pășesc într-o epocă nouă, și dezvoltarea globală stabilă”.

Specificul ”noii epoci” urma să devină umilirea și eliminarea din joc a SUA și NATO, pe când ”dezvoltarea globală stabilă” presupunea devorarea ”geopolitică” nestingherită a lumii de către China și Rusia! Putin avea să se aleagă cu  Imperiul Rus restabilit (Ucraina și Bielorusia, cel puțin), pe când China – o, aici lista e mult mai lungă, începând cu Taiwan! De, data deschiderii Jocurilor Olimpice a fost programată din timp, inclusiv și apariția acolo a lui Putin. Însă, Putin a greșit amarnic, când a ”programat” că ”occidentul colectiv” va ceda în fața șantajului cu forța, tot așa cum s-a întâmplat în 1938”,  a mai spus Nantoi.

Important este de menționat că Ucraina de azi, spre deosebire de  Czechoslovakia din 1938, nicicând nu s-a bucurat de un suport atât de masiv din partea lumii democratice, și că din start a fost respinsă ideea de a decide soarta Ucrainei la spatele ei (”Nimic despre Ucraina fără Ucraina!”).

Deocamdată, ”anglo-saxonii” au înzestreat intens armata ucraineană cu armament defensiv pentru a ridica prețul agresiunii militare pentru Putin.  Deocamdată SUA și NATO au respins categoric toate aberațiile ”ultimative” ale lui Putin, și l-au amenințat cu sancțiuni fără precedent în cazul declanșării unui atac asupra Ucrainei. Deocamdată, SUA și NATO au lansat un război mediatic dur, demascând în fața lumii întregi planurile agresive ale lui Putin. În plus, NATO își consolidează flancul de Est”, afirmă Nantoi.

În concluzie, deputatul PAS susține că, ”occidentul colectiv” a decis să pună capăt șantajului din partea lui Putin, să-l pună la punct pe Putin, iar mesajul adresat lui Putin e clar: ”Dacă, nu dă Doamne, pornești războiul – vei avea de pătimit!”

La moment, în încercarea sa de a răsturna orânduirea globală, Putin ”a reușit” să consolideze lumea democratică, a redat sensul existenței NATO și… s-a pomenit în capcană (Zugzwang ) – renunțarea la război cu Ucraina și la ”ultimatumurile” sale aberante va însemna umilirea lui Putin, și nu a SUA.  Pe când războiul cu Ucraina poate declanșa niște procese suicidale pentru Rusia în primul rând.

Scenariul ”Munich-2” bazat pe cinism și factorul fricii a ieșuat, și este clar în ce monstru s-a transformat Putin. Rămâne de văzut cum se va descurca Putin cu Zugzwang în care el singur s-a băgat.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău