Din ce domenii vin mentorii XY Accelerator IV. Spoiler: sunt 12 domenii

14 Feb. 2022, 12:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
14 Feb. 2022, 12:36 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Programul XY Accelerator IV care se desfășoară în perioada 10 martie – 10 iunie oferă posibilitatea comunicării cu 80+ mentori locali și internaționali și investiții de $10 000 per startup selectat. Pe lângă mentorii de bază Olga Melniciuc, Alex Lebedev și Traian Chivriga, printre cei 80+ mentori se numără experți în domenii precum: finances, legal, sales, product development, UX/UI și altele.

Mai jos vă prezentăm doar o parte din mentorii care vor lucra timp de trei luni (dar și după finalul programului) cu toate echipele. 

Vladimir Balaban este coproprietar al Comsales Grup, companie de inginerie industrială. Vladimir are o experiență bogată în vânzări, strategii de dezvoltare, scalarea afacerilor iar de curând, a devenit investitor în startup-uri.

Anya Abchiche este Executive Manager al Business Angels Moldova – o organizație care reunește un grup de oameni de afaceri cu experiență și manageri de top gata să investească în startup-uri aflate în stadiul incipient de dezvoltare.

Vladimir Grossu, Art Director și Fondator Doubles.studio – un studiou care face branding și packaging deja de cinci ani din cei 15 ani de experiență în domeniu. Anterior a lucrat la Ogilvy și JWT. 

Vitalii Petrosyan este un antreprenor de succes, cu o experiență de peste 8 ani în industria IT, fiind fondatorul mai multor companii IT din Armenia, Estonia, Moldova și Elveția și deține poziții de CEO și CBDO în 8 proiecte IT lansate în domenii precum Mobile Productivity, EdTech, eCommerce și Crypto.

Vitalii a dezvoltat o gamă largă de produse de succes în industria IT (în special în industria aplicațiilor mobile), iar cea mai importantă realizare a sa la moment este un produs lansat pe piața internațională, cu peste 40 de milioane de descărcări în întreaga lume. Printre domeniile sale de interes se numără EdTech, FinTech și GameT.

Eugen Boico stă în fruntea NRG Media și Publicis Moldova. Printre unele dintre cele mai vizibile proiecte ale Publicis Moldova se numără și brandul de țară Tree of Life, lansat inițial în 2014 ca brand de turism și promovat acum pentru a reprezenta Moldova și peste tot în lume. Eugen este, de asemenea, unul dintre fondatorii și membru al consiliului de administrație al Asociației COR Creative Industries din Moldova.

Polina Ceastuhina este un expert în comunicare cu 10 ani de experiență în publicitate, produse și servicii digitale, marketing și dezvoltare de brand. În prezent, Polina este șefa de marketing la Pixieset, o platformă all-in-one pentru fotografi moderni, care oferă galerii foto clienților, site-uri web, magazine online și instrumente software de management de studio.

Anton Pahotin este internet marketing expert, fondator și director creativ al agenției digitale GoSocial, creator al proiectelor populare precum Moldnet Typical Moldova, Secret Santa și Moldova Mea, și la fel este creatorul comunității de marketeri Mad Marketers.

Tudor Plăcintă este fondatorul agenției de marketing de performanță Boomerang, cu un portofoliu de peste 400 de clienți din toată lumea.

La începutul lui 2022 agenția Boomerang a primit statutul de Google Premium Partner.

Pe lângă agenția Boomerang, Tudor mai e fondator și trainer la Boomerang Academy, unde oferă cursuri și alte materiale educaționale despre Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager și multe altele.

Vlad Șuleanschi este co-fondator al Smokehouse și Taproom 27, două baruri care excelează în berea artizanală și BBQ-ul american, ambele unice pentru vremea lor. Mai recent, Vlad a devenit partener minoritar la o companie Craft Beer Brewing – Labrewtory.

Alte domenii acoperite de mentorii noștri sunt contabilitate și finanțe, domeniul juridic, vânzări, marketing, team management, UX/UI, customer service & success, investiții, digital marketing și altele. 

Fiecare companie selectată în program va primi investiții financiare în valoare de $10000+ din partea investitorilor privați din cadrul comunității BAM, precum și investitorilor internaționali, pentru acoperirea costurilor salariale, marketing și alte operațiuni, mentorat și consultanță pentru dezvoltarea afacerii.

Pentru a participa la cea de-a patra ediție a programului XY Accelerator, este necesar să completezi formularul de înregistrare

După completarea formularului de înregistrare, vei fi contactat de către partenerii programului, pentru a le oferi mai multe detalii despre compania pe care o dezvolți.

Aplicările sunt deschise până la data de 20 februarie 2022.

Pentru a fi la curent cu toate actualizările despre program, accesează pagina de facebook.

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, cu suportul financiar al investitorilor locali și cu susținerea inițiativei Startup Moldova. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 16:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 16:20 // Actual //  Lupu Eduard

Prima garnitură cu motorină din România urmează să ajungă în Republica Moldova astăzi, 29 martie. Următorul lot ar putea să fie livrat în decurs de aproximativ 10 zile, scrie realitatea.md.

Săptămâna viitoare, în țara noastră urmează să ajungă și o delegație din România, potrivit surselor Realitatea.md. Tot atunci urmează să se efectueze probele de laborator și carburantul să fie transmis Agenției Rezerve Materiale.

De menționat că fermierii din Moldova așteaptă motorina din România 16 luni. Distribuirea ei a fost una dintre revendicările agricultorilor la cele mai recente proteste.

Amintim că cele 4 mii de tone de combustibil nu au ajuns la agricultorii moldoveni din cauza incapacității de păstrare.

Această donație de motorină vine ca un răspuns la cererile fermierilor care au protestat timp îndelungat, solicitând Guvernului să onoreze promisiunile legate de sprijinul agricol. În 2022, România a donat Republicii Moldova aproximativ 155.000 de litri de motorină, peste 150.000 de litri de benzină și cinci mii de tone de păcură. În anul precedent, în 2021, Bucureștiul a oferit o donație de șase mii de tone de motorină pentru fermierii afectați de secetă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău