(foto) Produse expirate și înșelare la cântar: Ce nereguli a mai depistat ANSA în mai multe unități de comerț
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor continuă efectuarea controalelor oficiale în unitățile de comerț. Pe parcursul săptămânii curente au fost verificate 6 unități de comerț unde inspectorii au depistat mai multe nereguli.
Foto: ANSA

Principalele nereguli constatate au fost:

· La efectuarea cumpărăturii de control s-a constatat înșelare la cântar, respectiv și achitare incorectă;

· Comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat - 23 loturi, inclusiv produse culinare;

· Plasarea pe piață a produselor alimentare marcate neconform, și anume: o lipsa informației în limba de stat – 29 loturi; o marcare neconformă – 82 loturi (lipsa denumirii produselor, producătorului/importatorului; lipsa ingredientelor, în compartimentul ingrediente nu este tradus corect unul din ingrediente pe care îl indică producătorul, lipsa alergenilor, lipsa compoziției; lipsa modului de preparare; data și ora fabricării; datei limită de consum; informații nelizibiă - necorespunderea mărimii caracterelor; condițiile de păstrare și lipsa valorii nutritive, lipsa masei neto, aplicarea pe un produs eticheta cu marcarea altui produs);

Totodată, unii angajați din unitățile de comerț nu dețineau instruire igienică și examenul medical, iar acestea neregulă se constată zilnic.

Drept urmare, au fost întocmite procese-verbale de control. Pe numele operatorilor din domeniul alimentar și persoanelor responsabile au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție administrativă.

Produsele neconforme au fost retrase din comercializare.





Pub