Alina Stremous s-a clasat pe locul 16 în cursa de urmărire 10 km din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing

alina stremous
Foto: Olympic Moldova

Astăzi, 13 februarie, biatlonista Alina Stremous a participat la a treia cursă de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Sportiva a reușit să se claseze pe locul 16 în cursa de urmărire pe distanța de 10 kilometri.

Alina Stremous a reușit să o devanseze pe sportiva din Germania, Denise Herrmann, care este campioană olimpică în proba individuală la distanța de 16 kilometri. De asemenea, sportiva noastră a devansat-o și pe suedeza Hanna Oeberg care a luat medalia de aur la această probă în anul 2018.

olympics.com

Competiția a fost câștigată de sportiva de din Norvegia Marte Olsbu Roeiseland.

Până acum, Alina Stremous a reușit să înregistreze următoarele rezultate la Jocurile Olimpice de Iarnă 2022:
# S-a clasat pe locul 10 la cursa individuală de biatlon;
# S-a clasat pe locul 37 din 89 la cursa individuală de 15 kilometri.

Sportiva urmează să mai participe, pe 19 februarie, la proba mass start (start în bloc feminin) pe distanța de 12,5 kilometri.


Pe 29 ianuarie 2022, sportiva a cucerit medalia de aur la Campionatul European din Germania la cursa de urmărire pe distanța de 10 kilometri cu rezultatul 30:39.2. Pe 26 ianuarie 2022, Alina a câștigat și medalia de argint la același turneu, doar că la cursa individuală de 15 kilometri, obținând un rezultat de 44:35.

Alina Stremous a debutat la Jocurile Olimpice de la Beijing pe 5 februarie în cursa de Mixed Relay, atunci concurând și ceilalți trei biatloniști ai Republicii Moldova: Mihail Usov, Maxim Makarov și Alla Gylenko.

Alina Stremous este o sportivă de 26 de ani născută în Rusia (are cetățenie atât rusă, cât și moldovenească). Din anul 2020, a trecut în selecționata Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente