Vrei să faci studii de masterat în SUA? Participă la programul de burse pentru studenți Fulbright

student
Foto: depositphotos.com

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova anunță despre deschiderea concursului pentru studenții străini la programul de studii „Fulbright Foreign Student ” pentru anul universitar 2023/2024.

Programul Fulbright Foreign Student selectează cetățeni ai Moldovei pentru a primi burse pentru studii de masterat și dezvoltare personală în Statele Unite în domeniile economiei, educației, politicii și managementului mediului, afacerilor internaționale, jurnalismului și comunicării, dreptului, bibliotecii și științei informației, administrației publice și politica publică.

Criterii de eligibilitate:
# solicitantul deține cetățenia Republicii Moldova și reședință permanentă în țară;
# solicitantul este eligibil pentru o viză J-1 din SUA. Participanții la program trebuie să se întoarcă și să locuiască în Moldova timp de doi ani după finalizarea programelor;
# ai o diplomă de licență în momentul depunerii cererii;
# poți demonstra calități personale de leadership;
# doritorii de a se înscrie trebuie să demonstreze suficientă cunoaștere a limbii engleze pentru a realiza proiecte de cercetare.

Programul acoperă următoarele cheltuieli: taxele de școlarizare, indemnizație unică pentru acomodare, alocație de întreținere, asigurare medicală, alocații pentru cărți, costurilor călătoriilor aeriene, o indemnizație de dezvoltare personală.

Bursierii vor fi repartizați în instituții academice din Statele Unite, unde vor studia timp de un an sau mai mult. Decizia de distribuție o iau managerii de program din Washington. La final de studii, poți obține o diplomă de master sau un certificat de la o instituție din SUA, în funcție de domeniul de specializare, tipul program și nevoile tale.

Doritorii pot depune dosarul până pe 15 mai 2022. Mai multe informații despre program găsești AICI!

E de menționat că există oportunități similare pentru studenții care vor să facă un program de doctorat în SUA sau care sunt profesori universitari. Mai multe detalii găsiți AICI și AICI!

Sursă foto: depositphotos.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente