Studenții de la UTM au lansat o inițiativă de succes: un training de la student la student

umt
Foto: utm.md

Studenții de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au lansat o nouă inițiativă de succes: un training de la student la student, organizat de Biroul Sindical Studențesc CIM.

Startul acestui nou tip de activitate la FCIM a fost dat, pe 8 februarie curent, de către studenții Alex Cozlovschi, anul II, programul de studii „Informatica Aplicată”, și Gabriela Cebotar, anul III, „Tehnologii Informaționale”, iar primul subiect propus spre dezbatere a fost despre Digital Footprint. Mai concret, ce este „amprenta” sau „umbra” digitală/electronică și cum aceasta ne poate influența/afecta atât viața personală, cât și activitatea profesională. Altfel zis, la ce riscuri ne expunem atunci când împărtășim/distribuim online anumite informații sau căutăm ce ne interesează pe diverse site-uri web.

Această frumoasă inițiativă a avut și un feedback online pe măsură. Mai mult. Like-urile, mulțumirile și urările de succes pe mai departe din partea colegilor-studenți au trezit și interesul liceenilor. Impactul a fost atât de mare, încât în scurt timp a parvenit și o primă solicitare din partea unei instituții de învățământ preuniversitar – IP Gimnaziul Sârcova. Alex și Gabriela au acceptat cu bucurie invitația și deja pe 9 februarie și-au extins auditoriul, având în calitate de audienți elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a, scrie utm.md.

Impresionați de prestanța studenților de la FCIM-UTM, profesorii de la Gimnaziul Sârcova le-au mulțumit pentru receptivitate, dar și pentru abilitatea de a-și împărtăși experiența într-un mod creativ, cu înțelegere și respect pentru fiecare copil, evidențiind că această întâlnire va avea un impact benefic asupra comportamentului responsabil al copiilor în mediul online.

La rândul lor, Alex și Gabriela au menționat că pentru ei a fost o experiență de neuitat, fiind plăcut surprinși de cât de activi au fost elevii de la Sârcova: „Feedbackul lor ne-a convins că nu doar tematica, ci și modul de desfășurare a trainingului a fost unul foarte interesant. Suntem deschiși să împărtășim practicile de predare online utilizate de către Biroul Sindical Studențesc din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM cu toți cei care doresc să-și lărgească spectrul de competențe digitale în domeniul predării/instruirii online.”


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente