Nemerenco, despre neîncrederea moldovenilor în medici, din ultimul sondaj: Când cineva face apendicită, la doctor îi e salvarea, nu la preot sau vlogger

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție la sondajul care arată că moldovenii au mai multă încredere în familie, preoți și vloggeri în ceea ce privește pandemia și vaccinarea. „Cu vreo fractură dacă se alege cineva, nici prin gând nu le trece să meargă la preot sau vlogger”, afirmă Nemerenco.

Foto: UNIMEDIA

„Paradoxuri. Când un moldovean face apendicită, la medic e salvarea. Dacă, doamne ferește, un infarct îl strânge rău, tot la medic se grăbește. Cu vreo fractură dacă se alege cineva, nici prin gând nu-i trece să meargă la preot sau vlogger. La medic! Și cât mai urgent. Și când e vorba de o Shigellă nenorocită - ah, cu ce viteză-ajung toți la medic.

Însă când e despre existența Covid sau vaccin, aici se începe paradoxul. Preoții, vloggerii, mătușile, vecinii, prietenii de grădiniță - ei inspiră cea mai multă încredere, mai multă decât medicii și toată știința la un loc. Sănătate multă, dragul și durutul meu popor”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Familia, preoții și vloggerii sunt cele mai de încredere surse de informare ale moldovenilor, privind pandemie și vaccinarea. Cel puțin aceasta ne arată datele unui sondaj făcut public recent, de Centrul de Cercetări Științifice în Psihologie.


Pub