FSB acuză un student ucrainean că e autorul alarmelor false cu bombă, inclusiv din Moldova. 14 persoane, reținute într-o intervenție specială

Serviciul Federal de Securitate din Moscova anunță despre reținerea a mai multor persoane care ar fi fost implicate în anunțarea alertelor false cu bombă de la sfârșitul anului 2021 și începutului anului curent. Locațiile vizate se aflau în Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Moldova, precum și pe teritoriul din Donețk și Lugansk.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit FSB, în spatele acestor sunete se afla un student ucrainean Anton Osipciuc, cu vârsta de 18 ani, care își face studiile la Facultatea de Informatică la Universitatea Tehnică din Kiev.

La fel, au fost reținute alte 14 persoane din mai multe regiuni ale Rusiei.

Pe numele acestora a fost pornit un dosar penal.

Investigațiile încă continuă, menționează Serviciului Federal de Securitate rus.

La sfârșitul lunii ianuarie, oamenii legii din Moldova au deconspirat un al autor al alarmelor false cu bombă. Este vorba despre un minor care a alertat Bombtech-ul de 9 ori în 3 săptamâni.

„În toate cazurile a fost prejudiciat considerabil bugetul public național, concomitent fiind tulburată atât activitatea autorităților publice centrale și locale, cât și a agenților economici”, menționează poliția.


Pub