Ceban va lansa „consultări cu cetățenii” pentru a decide dacă MAN va deveni sau nu partid
Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că va fi lansată curând o pagină web pentru consultări cu cetății privind ulterioara activitate a MAN. „Cum vor decide așa vom face”, a răspuns Ceban, întrebat despre o posibilă transformare a Mișcării în partid politic, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.
Foto: UNIMEDIA

„MAN este ceea ce vom construi de jos în sus și nici într-un caz invers. Noi desigur vom întreba chișinăuenii cum ei apreciază activitatea primarului. Consider că aceasta este corect pentru că activitatea unui funcționar public se bazează pe necesitățile oamenilor. Pentru noi a contat reacția oamenilor și mă bucură faptul că oamenii nu au primit vestea negativ, cu excepția susținătorilor actuale guvernări. Am primit multe mesaje de la persoane cu diverse convingeri. Toți spuneau că acesta este o inițiativă bună. Prima etapă a fost trecută. 

În timpul apropiat va fi lansată o pagină web și ne vom consulta cu cetățenii noștri, cum vor decide așa vom face”, a spus Ceban.

Președinta țării, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, potrivit răspunsurilor la întrebarea deschisă din cadrul Barometrului „România - Republica Moldova”, realizat de ISPRI și IDIS Viitorul. Pe locul doi se poziționează președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, iar pe locul trei - liderul Partidului Șor, Ilan Șor. Pe de altă parte, o întrebare închisă din același sondaj arată că de cea mai mare încredere se bucură primarul capitalei, Ion Ceban.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat, la data de 30 decembrie 2021, că inițiază Mișcarea Alternativei Naționale care să fie o alternativă actualei guvernări. „Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni în primul rând și de interesele lor, o alternativă a lucrului făcut și nu a promisiunilor uitate, show-urilor ieftine”, a declarat Ceban.

Recent Deputatul PAS Dumitru Alaiba a comentat despre MAN-ul lui Ceban „că a început-o cam ofilit”. „Acum, că a revenit din Rusia , o să se energizeze proiectul”, a mai spus Alaiba.

Igor Dodon susține că nu a fost „șocat” atunci când a aflat că primarul capitalei, Ion Ceban își lansează  Mișcarea Alternativa Națională. Fostul șef de stat a menționat că edilul nu „s-a consultat” cu Partidul Socialiștilor.

„În orice țară democratică, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice, atât timp cât respectă legea. Marea întrebare este cum va fi finanțată”. Așa a comentat șefa statului, Maia Sandu, anuțul lui Ceban despre lansarea Mișcării.


Pub