Moldovagaz a transferat către Gazprom 35 de milioane de dolari. Ce sumă mai are de achitat compania

Gazprom
Foto: depositphotos.com

Moldovagaz mai are de achitat către Gazprom 61 de milioane de dolari pentru consumul curent de gaze naturale. Despre acest lucru a informat președintele companiei, Vadim Ceban, pe pagina sa de Telegram, după ce la începutul lunii februarie au fost transferați circa 35 de milioane de dolari.

„S.A. «Moldovagaz» a transferat către Gazprom circa 35 de milioane de dolari pentru livrările curente de gaze naturale. Având în vedere condițiile de plată, mai rămân de plătit aproximativ 61 de milioane de dolari. Acest lucru este posibil în cazul îndeplinirii obligațiilor contractuale de către toți consumatorii, în special de către întreprinderile din complexul energetic și combustibil al țării, precum și în cazul plății compensațiilor bugetare”, notează Vadim Ceban.

Recent, șeful Moldovagaz a îndemnat marii agenți economici să achite consumul pe ianuarie și pentru prima jumătate a lui februarie.

Reamintim că Guvernul Republicii Moldova a hotărât, în cadrul ședinței din 9 februarie, acordarea a 60 de milioane de lei Ministerului Economiei pentru compensarea diferenței de preț în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii noncasnici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente