‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSistemul informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova” devine mai accesibil

Sistemul informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova” devine mai accesibil

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proiectul de modificare a Concepției Sistemului informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova” a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 11 februarie.

Astfel, datele sistematizate despre soluri vor putea fi utilizate mai ușor de către producătorii agricoli din ţara noastră.

Proiectul prevede unele modificări tehnice care țin de datele ce urmează a fi introduse în sistemul respectiv. Producătorii agricoli și reprezentanții mediului de afaceri vor avea posibilitatea să vizualizeze și să analizeze mai rapid datele despre starea și calitatea terenurilor pentru a lua decizii corecte referitor la investițiile în agricultură sau de acordare a creditelor.

Până în prezent, documentul permite obținerea informațiilor geospațiale și textuale privind profilul, bonitatea, codul și denumirea solului, indică proiectul.

Sistemul informațional va putea fi utilizat și de autoritățile publice centrale și locale pentru a evidenția terenurile agricole degradate, care pot fi folosite pentru elaborarea măsurilor de stopare a procesului de degradare și gestionare mai eficientă a solului. 

Totodată, datele din sistem vor putea fi folosite la calcularea corectă a impozitului funciar.

‹ adv ›

De asemenea, în scopul elaborării politicilor și cercetărilor în domeniu, privind sporirea calității și diminuarea proceselor de degradare a solului, se va efectua monitorizarea sistemică a parametrilor ce țin de calitatea solului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›