image
Sursa foto: border.gov.md

Doi moldoveni, prinși la frontieră cu acte false

Angajații Poliției de Frontieră au identificat în fluxul de călători doi conaționali care aveau acte falsificate. Dacă unul dintre ei a încercat să ajute un consătean, luând documentul falsificat pentru a-l transmite la destinație, atunci al doilea moldovean folosea o asigurare auto contrafăcută. În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

La ieșirea din Republica Moldova s-a prezentat, în calitate de pasager, un tânăr originar din raionul Ceadîr-Lunga. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au supus unui control amănunțit persoana și bunurile sale. Ca urmare, cetățeanul a prezentat pentru verificare și o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile bulgare pe numele unei persoane străine. Cercetarea acesteia cu tehnica specială a stabilit că este falsificată. În acest sens, pasagerul a comunicat că ar fi preluat actul de la un consătean,fiind rugat să-l transmită fiului acestuia când va ajunge în Germania.

În cel de-al doilea incident, consemnat în punctul de trecere a frontierei Otaci, este cercetat un șofer de camion. Acesta pentru formalitățile de control al trecerii frontierei de stat a înmânat o asigurare auto internațională Cartea Verde, care conținea indici de falsificare. La cele depistate, persoana nu a putut explica, deoarece pachetul cu documente pentru mijlocul de transport i-a fost dat de compania la care lucrează.

Cazurile în continuare se cercetează sub toate aspectele legale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: