(video) Scandal la CMC: Consilierii PAS, nemulțumiți de proiectele privind planurile urbanistice: Jos mafia imobiliară. Opriți construcția mușuroaielor din beton

Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi au fost 23 de subiecte, printre care și informația privind situația epidemiologică din municipiul Chișinău, mersul procesului de vaccinare împotriva Covid.

Foto: UNIMEDIA

16:50 Ședința s-a amânat pentru mâine, 11 februarie.

16:48 Se examinează proiectul de decizie privind aprobarea Acordului de Cooperare între Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Sebeș, județul Alba, România. Proiectul a fost aprobat.

16:47 Se examinează proiectul de decizie privind aprobarea Acordului de Cooperare între Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Petroșani, județul Hunedoara, România. Cu 37 de voturi proiectul a fost aprobat.

16:45 Se examinează proiectul de decizie privind aprobarea Acordului de Cooperare între Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Deva, județul Hunedoara, România. Cu 36 de voturi proiectul a fost aprobat.

16:44 Proiectul de decizie a fost aprobat.

16:27 Se examinează proiectul de decizie privind aprobarea Acordului de Cooperare între Județul Ilfov din România și Chișinău.

16:26 Cu 38 de voturi proiectul de decizie a fost aprobat.

16:23 Se propune spre aprobare proiectul cu privire la edificarea plăcii comemorative în memoria lui Veniamin Apostol pe frontiscipiciul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

15:57 Se examinează informația privind elaborarea Planului Urbanistic General al municipiului Chișinău.

14:00 Au loc luările de cuvânt.

13:17 Consilierii municipali au luat o pauză.

„Urmărim cu fermitate în lanțul transmiterii Covid o descreștere în capitală. Rata de vaccinare anti-Covid-19 în municipiul Chișinău este 46%. Este într-un ritm bun, comparativ cu 31% care este la nivel național”, a spus Gîlca.

12:47 Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială, prezintă informația privind situația epidemiologică din municipiul Chișinău, mersul procesului de vaccinare împotriva Covid-19.

12:35 A fost aprobată în întregime ordinea de zi.

12:30 Consilierii CMC au revenit în sală.

12:20 Consilierii au luat pauză 15 minute.

10:51 La ședință sunt prezenți 35 de consilieri.

„În campania electorală, Ion Ceban promitea că va urca la volanul buldozerului și va demola 3 construcții ilegale, însă astăzi vedem că primarul deja se urcă la volanul MAN-ul și nu la cel al buldozerului. Ion Ceban, împreună cu PSRM, a devenit capul mafiei imobiliare din Chișinău. Dovadă sunt proiectele de decizie incluse la ședința de astăzi pe ordinea de zi, în special, aprobarea planurilor urbanistice zonale, care presupun construcția unor complexe locative cu blocuri multietajate. Nici măcar hotărârea CNESP din 20 ianuarie, nu i-a oprit să convoace această ședință. Nu-i oprește nici pandemia pentru a-și face interesele și de a colecta bani pentru partidele sale. Hotărârea CNESP spune foarte clar că sunt interzise convocările ședințelor consiliilor locale. El a emis o dispoziție a comisiei municipale, prin care permite convocarea consiliului local. Înțelegem că miza este vânzarea unor terenuri incluse pe ordinea de zi și a acelor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) care presupun construcția unor complexe locative multietajate în zone fără infrastructură socială. Aceasta este fața adevărată a primarului Ion Ceban. În loc să facă ordine în oraș, el vinde terenuri municipale și schimbă destinația lor pentru a fi construite furnicare din beton. În ultimul moment, apelăm către dumneavoastră, consilierii de bună credință, să excludem de pe ordinea de zi aceste proiecte cu încălcări,” a spus Cojuhari. 

10:38 Consilierii PAS, nemulțumiți de proiectele de pe ordinea de zi privind planurile urbanistice: „Stop construcția furnicarelor în Chișinău. Jos mafia imobiliară”.

10:34 Ședința a început.

Urmărește live pe UNIMEDIA:



Pub