Hackerii au ajutat-o să-și recupereze averea pierdută în Bitcoin. A uitat datele de logare la portofelul virtual

10 Feb. 2022, 15:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Feb. 2022, 15:52 // Au Bani //  MD Bani

O femeie din Statele Unite care a cumpărat în urmă cu mulți ani câțiva bitcoini și a uitat datele de logare la portofelul virtual a apelat la ajutorul a doi hackeri pentru a-și recupera monedele virtuale, care între timp își măriseră valoarea de peste 600 de ori.

Rhonda Kampert este unul dintre investitorii vechi în moneda virtuală. Ea a cumpărat șase bitcoini în 2013, când valorau circa 80 de dolari bucata și erau încă un subiect de nișă pe internet.

În anul următor, a cheltuit o parte din ei, apoi a uitat de investiție.

Însă câțiva ani mai târziu, în 2017, când a auzit la știri că valoarea monedei a crescut la aproape 20.000 de dolari, femeia, care trăiește în Illinois, SUA, a mers repede la calculator să se logheze în contul ei, pentru a-și vinde monedele.

Numai că a apărut o problemă: nu mai știa contul pentru a se loga la portofelul virtual în care își ținea monedele.

„Mi-am dat seama că lipsesau câteva cifre din contul de identificare. Aveam un bilețel cu parola, dar nu mai știam contul de logare”, a spus ea, potrivit BBC. „A fost groaznic. Am încercat totul timp de mai multe luni, dar degeaba. Într-un final, am renunțat.”

Asta până primăvara trecută, când bitcoinul depășise 50.000 de dolari, de peste 600 de ori mai mult decât plătise Rhonda în urmă cu opt ani. Acest lucru a făcut-o să caute pe internet până a dat peste vânătorii de monede crypto Chris și Charlie Brooks, tată și fiu.

„După ce am vorbit cu ei online, am căpătat destulă încredere să le dau toate detaliile pe care mi le puteam aminti. Apoi am așteptat”, spune Rhonda. „În cele din urmă, ne-am așezat toi într-un video call și am privit la ce se întâmplă. Chris a deschis portofelul și cu asta s-a terminat. Am fost atât de fericită!”, a mai spus ea.

La momentul respectiv, cei 3,5 bitcoini pe care îi mai avea în portofel valorau 175.000 de dolari.

„Le-am dat lui Chris și Charlie comisionul lor de 20%, apoi primul lucru a fost să scot 10.000 de dolari pentru a o ajuta pe fata mea, Megan, cu taxele la facultate.”

Restul sumei îl păstrează într-un portofel hardware, un dispozitiv asemănător unui stick USB, care stochează detaliile ei offline. Datele de logare sunt bine depozitate în memoria ei.

Rhonda speră că monedele, care acum valorează circa 43.000 de dolari fiecare, să crească din nou în valoare. Ea își descrie rezerva ca pe un fond de pensii când va dori să renunțe la jobul ei de trader în criptomonede.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău