Călătoriile cu transportul rutier ar putea deveni mai scumpe. Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare

Transportatori
Foto: diez.md

Se scumpesc călătoriile cu transportul rutier. Tariful pentru călătoriile interurbane ar putea crește de la 60 de bani la 70 de bani pentru un kilometru, iar pentru cele raionale de la 60 la 80 de bani. Subiectul a fost discutat astăzi la o ședință cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Asociația Patronale a Operatorilor de Transport Auto. Decizia finală urmează să fie anunțată săptămâna viitoare, scrie realitatea.md.

„A fost o discuție constructivă. Și ministerul și transportatorii au făcut pașii necesari pentru ameliorarea situației. Ne-a fost promisă redacția ordinului pentru ziua de luni. Preliminar avem aceste date: 70 de bani pentru rutele interurbane și 80 de bani pentru rutele raionale, dar mai sunt niște detalii tehnice care trebuie să le definitivăm”, a spus Oleg Alexa.

Vă amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport (APOTA) a desfășurat greva în perioada 7-9 februarie. Cursele din itinerarul obișnuit al transportului rutier au fost stopate în legătură cu desfășurarea protestelor operatorilor de transport privind majorarea tarifelor călătoriilor cu pasageri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente