Ex-deputatul Serghei Sîrbu rămâne în arest în izolator. A fost menținută decizia primei instanțe

sirbu
Foto: flickr/parlament.md

Ex-deputatul Serghei Sîrbu, reținut în dosarul celor 13 foști deputați transfugi și cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne în arest în izolator pentru 30 de zile. Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău a menținut decizia primei instanței prin care Sîrbu a fost plasat în arest preventiv, transmite ZDG.

O decizie similară a fost luată de magistrații CA Chișinău și în cazul foștilor deputați Vladimir Vitiuc și Artur Reșetnicov, cercetați pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi.

Fosta deputata Violeta Ivanov a fost plasată din arest în izolator în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Magistrații CA Chișinău au schimbat măsura preventivă de arest emisă anterior de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În data de 4 februarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a trei cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Astfel, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

La 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Cinci foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Serghei Sîrbu, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți atunci pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente