‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCel mai mare parc fotovoltaic din Moldova devine funcțional

Cel mai mare parc fotovoltaic din Moldova devine funcțional

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cel mai mare parc fotovoltaic din Moldova este funcțional şi gata să aducă anual în bugetul raionului Criuleni circa 3-5 milioane de lei.

Astăzi a fost semnat Acordul de predare-primire a Parcului fotovoltaic de 2,8 MW, construit în raionul Criuleni, cu sprijinul Guvernului Chinei.

Documentul a fost semnat de viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale MIDR, Andrei Spînu, și ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin.

„Astăzi am semnat cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova,  E.S. Dl. Yan Wenbin, Acordul de predare – primire a Parcului fotovoltaic de 2,8 MW, care a fost construit cu sprjinul Guvernului Chinei”, a menționat Andrei Spînu.

Parcul cu o suprafață de 8 hectare are instalate 7 400 de panouri fotovoltaice și 16 invertoare. Valoare totală a proiectului este de 4 milioane euro. 

Centrala electrică va permite generarea unei cantități de energie electrică de peste 3 milioane kWh pe an și va putea acoperi cererea de energie electrică a instituțiilor publice.

Instalațiile fotovoltaice vor contribui la reducerea emisiilor de bioxid de carbon cu peste o mie de tone de CO2 anual.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›