(video) O nouă ședință la Guvern. Gavrilița: „Avem o agendă plină cu vești bune”

Guvernul se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt 16 proiecte.

Foto: UNIMEDIA

15:50 Guvernul a decis alocarea, din fondul de intervenție al Guvernului, a 60 milioane de lei Ministerului Economiei pentru compensarea diferenței de preț în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii noncasnici.

15:45 A fost aprobat Avizul asupra amendamentuluil a proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative.

15:36 A fost avizat proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative.

15:30 A fost avizat proiectul de lege pentru modificarea articolului 2 din Legea nr. 121/2001 cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

15:24 A fost aprobat și Conceptul Sistemului Informațional„Programul de vânzare directă a valorilor mobiliare de stat persoanelor fizice în Republica Moldova” și modificarea unei hotărâri de Guvern.

15:20 Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de registrator în domeniul activității cadastrale și a Regulamentului registratorului în domeniul activității cadastrale.

15:19 Vor fi modificate anexele nr. 1 şi nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 947/2018 cu privire la constituirea Comisiei de coordonare a activităților în domeniul migraţiei şi azilului.

15:16 Mai multe tablete și calculatoare vor fi transmise din proprietatea statului,administrarea Ministerului Educației și Cercetării, în proprietatea unităților administrativ-teritoriale.

15:14 Proiectul pentru aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la consolidarea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România) și modificarea unei hotărâri a Guvernului.

15:11 Proiectul pentru iniţierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state și abrogarea unei hotărâri de Guvern, votat.

15:10 A fost aprobată semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldovaşi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova

Tot astăzi, Guvernul a decis numirea Svetlanei în funcția de director general adjunct al Casei Naționale de Asigurări Sociale din 10 februarie.

La fel, 2 persoane au fost desemnate membri în Comisia de Certificare. Este vorba despre Cataraga Roman și Coica Alexandru.

15:03 Iulian Rusu, eliberat din funcția de secretar de stat la ministerul Justiției, în baza cererii de demisie.




Pub